KungsgardenCats, Vardag & Show

Alla inlägg den 20 mars 2010

Av Ullis Lindblom Granlid - 20 mars 2010 22:15


Framben med kraft..

 

Alla vet att jag brinner för rejäla bengaler med massa, storlek  och benstomme..

Cooper har allt i överflöd..{#} Vilket ju är prima..!{#}

Men inte ens jag tycker att alla bengaler måste ha hans imponerande storlekför att vara "rätt". Däremot skulle jag önska att bestommen/benstrukturen gick upp ett rejält snäpp över hela den svenska stammen..

ALC-katten som ligger i botten på våra pälsklingar är ju oftast inte alls så speciellt stor..men har ni koll på benstommen! Tänk om våra mediumhonor kunde trava runt på skelett och styrka som dessa... En rätt bra måttstock att jobba mot.. kommer vi en rejäl bit mot det så är mycket vunnet!

Tänk inte bara på rosetter å blanka pälsar i avelsarbetet, en mer medioker katt kan vara nog så värdefull om den sitter inne på konstitutionella fördelar som så många saknar!

Alla är så rädda för tickade pälsar (många av de mer typavlade katterna är ju ofta lite tickade..) och det sägs att tickning är såå svårt att få bort.. Vi har en tickad hona här hemma, och hon har gett superklara pälsar på 5 av 7 ungar med klar hane. Så det är inget jag backar för, och tycker fler ska våga lite...bengalen måste byggas från grunden och utan skelett..jaa då blir det en sladdrig slutprodukt...{#}

Vi vill väl alla att vår bengal ska sticka ut bland raser som något speciellt och att man verkligen ska se deras vilda ursprung i look och typ.. Ett för runt sött huvud, en för kort kropp eller klen benstomme.. ja alla dessa saker är ju sånt som genast tar ner idividen till att likna en huskatt även till det yttre.. rosetter å flashiga färger till trots... Från tamkatten/huskatten vill vi ju bara ha det godhjärtade sinnelaget, resten ska leda tankarna till djungeln!


Liten kisse med avundsvärda påkar att stå på.. {#}


Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Följ våra oss och prickiga små leoparder i vår vardag och på våra äventyr!

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards