KungsgardenCats, Vardag & Show

Alla inlägg under oktober 2012

Av Ullis Lindblom Granlid - 13 oktober 2012 00:02

 

Hemulen söker hem!


Vi har ett par bengalflickor som inte längre är i avel. Eftersom ingen av dem trivs i stor grupp så vore det bästa för dem att få hitta egna hem, där de får njuta i fulla drag av en famlij med bara bågon enstaka kattvän, för jag tror inte de vill vara ensamkatt, någon av dem.

Jag tror inte heller att de vill flytta ihop. De står ut med varann om de måste men tror de hellre vill ha annat sällskap.

 

 

   

     

Strawberry Fields, eller Hemulen som hon kallas till vardags:



Hemulen är en liten nätt tjej på 2½ år med extremt blank och silkig päls. Hon skiner som guld och har fantastiska gröna ögon där man kan avläsa alla hennes olika sinnesstömningar. Hemulen är mycket lekfull, älskar att få apportera långa pinnar med snörstumpar på (typ liksom trasiga vippleksaker) Hon vill ha en kompis av manligt kön, kastrerad, som är lika lekfull som hon är. Då tror jag det blir bäst. Hon vill vara med överallt och kollar mycket noga in allt som man pysslar med. Sist vi var hos veterinären för att vaccinera hennes små satt hon uppflugen på diskbänken och kollade nogsamt att alla vaccinblandningar blev exakt rätt   till veterinärens stora förtjusning. Sån e hon liksom.

Hemulen är absolut ingen bära runt på katt. Hon tycker inte alls om det. Men älskar kel och uppmärksamhet, bara hon får stå själv. Då kan man gosa hur länge som helst. Att sen sova bredvid i soffan sängen, eller för all del på.. det är ju supermysigt!

Hemulen gillar att vara ute liite liite, eller inte alls. Så en inätad balkong tex skulle hon nog uppskatta. Men hon har såklart aldrig vatt ute på egen hand och ska absolut vara innekatt!

Hemulen och barn är säkert en perfekt kombination! Hon älskar när det händer saker.

Hemulen är en leopardfläckig bengal.



 


 Chai N'Cayenne, eller Chai då som vi säger till vardags:

 

Chai är fem år gammal, med gröna ögon att drunkna i! En glad och tillgiven tös som är ranglåg och snäll mot alla kissar. Däremot är inte alla snälla mot henne, eftersom hon aldrig ger tillbaka. Så jag vill att Chai ska bo med lika snälla vänner som hon själv.

Här hemma har hon fungerat perfekt med sin släkt, barn o barnbarn. Men de bor inte längre kvar och vi hoppas mormor också ska finna sin föralltidplats.

Chai håller sig alltid ikring där man är men är mer diskret än Hemulen, hon nöjer sig med att ha koll och vara bredvid, kanske inte delta så aktivt.  Hon är förnöjsam och lekfull, älskar att bli kliad i nacken , då trippar hon på tå som en liten ballerina  . Sover gärna i soffan och i sängen om hon får.

Chai är alltid snäll mot barn men håller sig lite på avstånd om det blir för livat. Så vi tror inte hon ska bo i ett hem med "permanenta " småbarn, men däremot en eller ett par snälla kiisar.

Chai gillar att sitta ute lite i solen i sin rastgård, men bara korta stunder, och vintertid inte alls. Så samma med henne , endast inne eller tillgång till balkong/rastgård vore fint. Hon skulle nog inte gilla att gå ut i koppel speciellt mycket, det är hon nog för feg för.

Hon är dock en trygg och harmonisk katt hemmavid som gärna hälsar på gäster och sen stannar för att intresserat lyssna på spännande samtal.   

Chai är en marble, dvs marmorerad i sitt mönster.


 


Om du tror att du har det rätta hemmet för någon av våra flickor så hör av dig!

ullis@kungsgardencats.se

Telnr 0708-814840


Av Ullis Lindblom Granlid - 11 oktober 2012 23:21

 

Qravings for Ponyo -här för att stanna! 


I vår stora  baby-boom i somras plockade vi ut tre tjejer att spara för vår egen avel.
Det blev lyckat nog en Niño-tös, en Cooper-donna och en Romeo-raring   Precis som vi hoppats!


Det är aldrig lätt att välja, våra kullar är jämna och de flesta flickor skulle vara en tillgång att behålla. Men oftast så klappar ju hjärtat lite extra  för någon eller några speciella, så också denna gång.

Nena var ensam tjej i Maries första kull och vi föll pladask från dag ett! Vi gillar henne jättemycket och hon har verkligen utvecklats kalas. Hon har egentligen varit jämn och väldigt "ospretig" hela tiden. Som en liten vuxenminiatyr. Det var också det uttrycket den italienska domaren Gianfranco använde på hennes utställningsdebut när han valde henne som Excellent 1 i flickgänget. 

Nena är tokkelig och klängig, lik sin mor i det att hon gärna gör drama av saker som tex nya kissar inom synhåll..


Vi håller andan och hoppas hon däremot INTE ärvt sin mors påhittighet-intill-maniskt-pillighet-läggning.. Men jag har redan plockat ner henne från kaffemaskinen ett antal gånger. Startknappen vet hon var den sitter också , så man får väl snart ge upp det hoppet.      


Savannah-katten, lillasyster till Lo-djuret..   Hon hade nog kunnart se ut precis hur som helst hon, för hon var enda tjejen i sin mors sista kull. Och med Lo då boendes nere på kontinenten var det bara så att en flicka efter Cheetah skulle finnas kvar. Att sen Savannah var strålande vacker gjorde ju inte saken sämre.  


Savannah har däremot haft lite mer normala "ur fas"-perioder som kattungar brukar ha. Och eftersom hon har begåvats med en enastående hörsel...  så har hennes öron varit hrrrrrmmm aningens generösa tidvis.. och är så fortfarande. Men det börjar ordna upp sig och placering på dem är precis som på Lo otroligt fin, vilket gör oss saliga eftersom det på tjejer är så svårt att tro att de ska "trilla ner" speciellt mycket. De breddar ju inte alls på samma sätt som killarna gör med tiden. Hennes päls är magisk både i färger och kvaitet. Savannah har mycket fart under tassarna och rejsar och busar med sin mor dagen lång, men har också visat att hon precis som mor och storasyster har ett supertemperament för utställning! Så även om Lo nu är tillbaka i sitt hemland så håller vi hårt i lillsyrran, som delar boende med sin numera kastratmor och Veronica & Johan i Lund. 


Så slutligen hade vi att hoppas på en tös efter Starwberry, som ju också had esin sista kull denna sommar.
Vi fick två vackra flickor att välja på och Ponyo som vi döpt henne till stack ut lite extra. Hon är vår fjärde generations tjej vi har här hemma, och det var verkligen viktigt för oss att kunna fortsätta den här linjen som har ett enastående uttryck  och en gudomlig pälskvalitet och kontrast. Allt det fick vi i Ponyo, dessutom en underbar nosbredd från pappa Niño, och en benstomme också från pappsen som vi tidigare aldrig lyckats få till på den här damlinjen!

Ponyo är precis lika mycket fartfylld filur dom mor och mormor och mormorsmor, men med lite mer gosgen tillsatt!

Tror inte hon är ett ämne för att ligga fint i utställningsbur.. det hör liksom inte till denna släkt. Även om gamla Catwalk på sin tid faktiskt fick finna sig i att resa land o rike runt med Lamakatten   . 



Det är ju inte alla keepers man sparar som man sen behåller i längden. Kan vara svårt att förutse all utveckling. Men med dessa tre känns det verkligen som vi gjort riktigt rätt och vi hoppas få ha dem friska och sunda för våra framtida drömmar och mål.


Mera Ponyo, ögon attdrunkna i och nosbredd att få snigelspår av..



 

 

 

 

..och en ryggtavla som inte går av för hackor heller!

 

  

 


Princess of China, aka Nena,
en harmonisk tjej med härliga klara färger 
och små fina bengalöron minsann! 


 

 

Bus i blicken såklart, mamma heter ju Sweet "Neeeej" Marie..


 

 


Sist men inte minst Savannah-katten!
Lyxkisse inifrån och ut, så mycket av Lo men änmdå så helt sin egen!



 

 

 


Blank o gyllene som en lax med det härligt vita "unerredet"!

 

 

Av Ullis Lindblom Granlid - 9 oktober 2012 10:46

 

Älskade Lipton,
Kungsgarden Rhapsody In Groove
Best In Show-kattunge!!



I helgen var vi på utställning i Norrköping. Östkattens årliga show gick av stapeln och var som alltid mkt trevlig och välorganiserad. Det har varit mkt diskussioner på senare tid om att det blir så långa utdragna dagar, men här var det minsann tempo! Allt var färdigt i god tid trots ett stort antal katter närvarande! Så det blev fina viktiga poäng till Årets Katt-lista för de som vann, och precis lagom utdraget för alla andra!   


Vi hade trot eller ej men hela 8 ! katter från vår uppfödning på plats på lördagen, på söndagen var det två färre.

Lördagen kunde ju inte ha blivit bättre. BIS:en trillade in som ett guldregn! Hela fem stycken blev det till slut!


Best In Show-Kattunge!

Best In Show- Junior!

Best In Show- Avelshane!

Best In Show- Kull!

Best In Show- Uppfödning!

 

Vad ska man säga??? 

          

 

Lite malliga är vi nog..   På söndagen hade vi inte fina Romeo på plats så han kunde ju inte tävla som avelshane och en av de små rara kullbarnen hade också åkt hem så kullklass kunde vi inte heller ställa.

Men det blev två BIS till på söndagen, Bästa Junior och Bästa Uppfödning. Härligt!

 

Klart man vill skryta lite och ståta med fina priser. Men det värmer i hjärtat ska jag säga att visa upp en hel kollektion riktigt fina egenbakade katter! Vi är såå stolta och ödmjuka inför detta faktum, att vi kommit en bit på väg mot vår drömbengal. Som jag sagt tidigare är det såklart kantat av hjälp från mentorer och ärliga vänner.   

Vi had elite kalas också för att fira de fina titlar som våra kisar skrapat ihop under säsongen. Tack alla för att ni ville vara med och för alla fina gåvor vi fick!

 

Här kommer en dröse bilder, det finns snart ännu fler på facebook, men alla har ju inte fattat gallopen med den

"drogen" haha. så ni ännu friska måste ju också få se lite! Som vanligt PUSS o TACK till alla vänner för en galen helg! Alltid lika vansinnigt skoj att se er.   

 

 

Matte visar sin Lo för ovanlighetens skull..

Uppenbarligen fixade jag det lika bra som Fifi o Sanna, för det blev ju BIV + BIS även denna dag!

 

 

 

  James, Kungsgarden Jim N'Tonic.

Tog sitt tredje cert i klass 10, i konkurrens med en annan stilig snöman, och erövrade därmed titeln Premier! Han blev även Nominerad båda dagar! Stort Grattis Sanna & James!

 

 

 

 

Vår helt fantastiskt fina O-kull! BIS-kull!
Från vänster: Out of The Savannah, Out of The Tribe, Origin of Zakouma

Under pappa Romeo som tack vare barnens fina resultat under lördagen blev

BIS-avelshane och även BIV-vuxen och Nominerad till den panelen!

 

 

 

 

Kungsgarden Qiss Me Prince Milo debuterade med den äran, domarna älskade den lilla snömannen,

och han var snubblande nära en nominering men föll på målsnöret. Tvåa är inte illa heller!

 

 

 

Vår Princess of China, Nena.

Bästa kattungeflicka på söndagen, slagen av halvbrorsan Lipton i BIVet sen.

 

 


 

Flickorna delade systerligt på förstaplatsen! På lördagen var det vår Savannah som drog längsta strået!

Men även hon fick se sig slagen i BIVet av brorsan Lipton.

 

 

 

 

Vår Romeo, BIV-vuxen och Nominerad till panel PLUS BIS avelshane!!

Två snygga killar, eller vad säger ni!?

 

 

 

 

Mera Romeo!

 

 

 

 

En glad matte Nine med fina fina Tribe, aka "Sheldon"!

 

 

 

 

Snyggingen Zakouma, aka "Kenai" i famnen på sin matte Elina.

 

 

 

 

Och vår keepersyrra Savannah ber Fifi hålla truten en stund till slut! 

 

 

 

 

Domare Marie Westlund vet hur små kattungar skall tas. Triben chillar lite under bedömningen.

 

 

 

 

Här är en annan som chillar lite hrrmm.. tungt jobb att vara assistent minsann!

Powernap??

 

 

 

Ingen Kungsgardenkise inte..=) Men imponerande herre av rasen brittisk korthår.

Kanske ett utavelsobjekt för er som söker benstomme, svans, bredd...små öron..

Hur man sen ska få ordning på pälsen vet jag ju däremot inte...  


Av Ullis Lindblom Granlid - 4 oktober 2012 17:45


 

Chilli, en kryddig kille!


"Vår" fina kastratkille Chilli, snart 3 år behöver hitta en ny familj att älska och bli älskad av.

Som har lite annorlunda boendeförhållanden än den nuvarande.

Chilli har flyttat ut på landet till ett väldigt kattrikt område. Husets stora fönster erbjuder full utsikt 

mot djur och natur. Härligt kan man tycka och det tycker nog Chilli också, men så mycket att han får svårt att koppla av inne.

Chilli vill ut och rusa med allt spännande han ser, fåglar smådjur o annat. Och sen har vi strykarkatterna då,

som nog Chilli gärna skulle snacka lite närgånget med..  

Han har inga andra olater än att fara omkring och högljutt tala om at han vill ut i naturen, när han sett något spännande. Ingen kisskatt el liknande alltså.


Tidigare bodde  Chilli sina första två år med sin familj lite mer centralt med utsikt som var betydligt "tristare" och då hade han inga problem med att finna sig fint med att vara inne.

Aktiv och lekfull är och har han alltid varit, han har idag en kattkompis (en äldre av mindre lekfull sort) och framför allt en hund som är hans bästa vän och ständige vapendragare, de har verkligen toppenkul ihop.

Chilli är också väldigt beroende av sina människor och vill ha massor av kel och gos, han är supersocial och mkt rar och snäll på alla vis.


Men familjen inser att läget är ohållbart då Chilli blir väldigt stressad.

Vi tror att Chilli antingen passar en familj som bor lite mer i stan och har "normal" utsikt utan allt för mycket vilt/katter inpå knuten. Eller alternativ så lantligt att det verkligen vore tryggt för Chilli att få vara ute i naturen. Tyvärr är det ju få som bor så långt ut att det på riktigt är "bengalsäkert" då de små raringarna gärna går riktigt långt. En ö hade ju varit ett paradis....   Men inte så lätt funnet dessvärre. Men lantligt med en härlig rastgård vore ju det allra bästa, stimulerande för Chilli och samtidigt säkert!

Vi tror inte Chilli skall vara ensam fyrbenting, men en pigg och lekfull hund verkar fungera lika bra som en glad kattkompis. Eller både och! 

Barn är inget problem, ju mer spännande och roligt som händer desto bättre.

Om ni har intresse av Chilli så kontakta mig!

Mail: ullis@kungsgardencats.se eller ring: 0708 814840

 

Idag bor Chilli i Södertäljetrakten, men vi kan säkert ordna hjälp med resa både hit eller dit..

 

 

 

 

   





Av Ullis Lindblom Granlid - 3 oktober 2012 21:15




 

Ponyo x 2!   

 

Visst kan det bli fina foton även i bordskivan   !  

Nu har jag dragit upp ljuset så originalkisen är i blekaste laget, men det bara för att man ska se kopian lite bättre!    Enjoy!


Lipton softar


   



Man kan ju vända bilden upp och ner..!  Ponyo.


 

 

 

Snygg-Lipton igen.

 

 

 

 

 

 

Av Ullis Lindblom Granlid - 2 oktober 2012 17:00





   

Cooper the one and only..


Ja vad ska man säga??

Cooper med söner. Bara ölen o chipspåsen som fattas!   




 

Tiger-style!




Raz-style!




 
The way Lipton's do it! =)



 

Keanu sooo much relaxing!

Av Ullis Lindblom Granlid - 1 oktober 2012 19:35


Våra flickor njuter av solen idag!   


Av Ullis Lindblom Granlid - 1 oktober 2012 09:45

 


Kungsgarden Rare Passion, aka Raz


Jajamensan! Finns fler som vill vara med i kavalkaden! Här softar Nirvana i sitt nya danska hem i Köpenhamn med kattkompis.  

Och brorsan till Naish som vi såg hörom dagen, Raz, har verkligen tagit till sig uttrycket "soffpotatis" och gör sitt bästa  för att bli en äkta livsnjutare!   



Kungsgarden Nirvana, numera dansk medborgare!

 

 


Presentation


Följ våra oss och prickiga små leoparder i vår vardag och på våra äventyr!

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards