KungsgardenCats, Vardag & Show

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2013

World Show, en galen helg ur många vinklar!

Av Ullis Lindblom Granlid - 31 oktober 2013 13:40

 

 

Vår SunDog i final på World Show!
Foto: Jonatan


Så har man äntligen hämtat kraft från årets största urladdning vad gäller kattlivet.

Det är likadant varje år, lång resa eller kort så är det så mycket i huvudet kring deltagandet i världsutställningen att iallafall jag behöver ladda batterier i flera dagar efteråt.

Resan var ju ovanligt smidig i år, normalt brukar vi få stanna en natt längs vägen men denna gång var det mindre än 5 timmar. He he vi hade längre till SW detta år =)


Som ni säkert läste innan resan så hade vi Sanna och Anna med oss i bagaget, tillika 7 kissekatter och fyra personers packning. Jag vill lova att det var tetris som gällde för att få ihopa allt i bilen även om vi har generösa utrymmen!


Resan ner gick fint, mycket trafik och vägarbeten dock som försenade trippen lite.

Men vi kom i vettig tid till hotellet och hann senare både ner på "byn" som man säger i Danmark OCH att bli stoppad av danska polisen på väg hem därifrån... Jisses minsann blåljus i massor som visade in oss till vägkanten.

Hum.. De tyckte vi var för många i bilen, körde lite stökigt (ja det var ju bäcksvart och man såg inget i regnet plus att man inte hade en aning om vart man skulle PLUS igen att vi ville hem till hotellet med vår varma mat fort fort...) Efter 23 misslyckade försök att blåsa i deras apparat (fick inte i mig tillräckligt med luft plus att det hela vart lite väl fnissigt..) så kunde de till slut konstatera att jag var spik nykter och antogs därmed vara hyfsat kapabel att köra hela den stimmiga flocken folk som trängt sig in i bilen denna kväll (betydligt fler än vi i orginalbesättningen minsann!) hem till våra rum.   En lustig detalj var att de aldrig bad att få se mitt körkort?? Elaka vänner påstod att det var för att de antagligen var rädda för att jag inget hade och det skulle blitt massa jobb för dem då...  Jag fattar inte vad de menar med det, min körning var som vanligt oklanderlig, enda problemet var att hitta i mörkret, och ja det kanske hade gått bättre i lägre hastighet som poliserna påpekade, alltid lär man sig något nytt!   OCH om mina kära medpassagerare inte hade hetsat rävsången så hysteriskt är jag säker på att jag inte behövt ha såå bråttom tillbaks..!   


Nåväl, lördagen kom och med den utställningen.

I vanlig ordning hade man knappt sovit alls på natten utan vridit sig i ångest över vilken domare vi skulle få, eftersom det hålls hemligt ända in till lördagsmorgonen.

Upp med katalogen och läste: Glenn Sjöbom. Ja ok han vet vi ju vem det är haha. En av våra välrennomerade svenska domare som vi naturligtvis haft ett antal gånger under årens lopp. Med blandat resultat. Glenn är alltid Glenn som vi brukar säga =) Dvs han har lite bestämda åsikter om vad som är en bra bengal och inte alltid det överensstämmer med vad just vi visar upp. Hur som helst kändes det tryggt för någon helt-uppåt-väggarna-bedömning skulle det säkert inte bli! Och som jag skrev innan WW så är det ju sånt som känns så himla trist, om man inte alls kan förstå eller hålla med i bedömningarna. Med det inte sagt att någon enda domare har "fel", mer att det man vill se på en bengal kan skilja sig lite väl mycket mellan ens egna ideal och en del domares.


Så var det dags för bedömningarna och det var ett 40-tal spottade bengaler på plats, ja i orginalfärgen alltså. 

Fifi gick assistent som "alltid" och hade fått Glenn som sin domare, så hon kunde vara med och se våra kissar hela bedömningen. Eftersom organisation och proffesionalism ska vara a och o på ett WW väljs gärna assistenter som är vana vid någon eller några av de raser domaren dömer, så de smidigt och vant ska kunna rycka in på ett bra sätt om ägaren/domaren behöver hjälp med en katt av någon anledning. 

Detta var inte en assistentburen utställning utan ägarna bar själva fram sina katter. Vilken man kan tycka bu eller bä om. PÅ SW har det ofta varit assistentburet, dvs man får inte själv visa fram sin katt, men på WW har det i många år nu varit "bära själv" som det kallas.


Ja vad kan man säga om bedömningarna? Det gick bara hur bra som helst. Våra katter vann alla klasser de deltog i och tog alla tillgängliga Bäst I Variant!, dvs 4 stycken: Kastrater, Vuxna, Juniorer och Ungdjur. Wiii! Vi kunde inte vatt stoltare!

Det var ju inte direkt dåliga kissar de hade som motstånd.   


Bland de vuxna hanarna tog Idaho sitt certifikat i konkurrens och valdes sen ut till topp 3 bland bästa hanar. 

Det är vi galet stolta över. Vi vill här gratta Eva och Fauno som även de hamnade i denna toppskara och såklart Leopardettes vars hane Idefix slutligen drog längsta strået och blev bästa hane, även om BIVet för andra året i rad gick till vår Lo   

Helt fantastiskt och inte så vanligt att en liten tjej lyckas slå alla tuffa stora grabbar om vuxen -BIV:et .  Det är i särklass det BIV vi är stoltast över.

Men de andra går inte heller av för hackor! I Juniorklassen hade både vår Nuria-ägda Victoria och egenägda SunDog massa konkurrens och avgick med första platserna. På SW valde sedan den domaren, Fabio, Victoria som BIV, Glenn föredrog SunDog som därmed blev den som fick komma upp till Nomineringen senare.

Jag som uppfödare är ju såklart lika stolt för vilken som, men strategiskt tror jag i dagsläget att Victoria hade

haft större chanser i denna finalen. Dogge behöver bli vuxen för att fullt ut komma till sin rätt och få "många" domare på sin sida. Men såå kul när en domare ser den potential vi ser i gyllenkissen! 


Lilla Ztella charmade för jag vet inte i vilken ordning domaren och tog kattunge - BIV:et. Hon har avfärdats som "söt" och "charmig" under sina vinster, men liksom hallå, vakna! Man klår inte ett band snygga bengaler gång på gång, genom att vara "söt". Detta var 7:e utställningen i rad där Ztella drog längsta strået i stor konkurrens med massa småttingar, hos ÄNNU en för henne ny domare (hittils har hon aldrig haft samma). De uppfödare som inte orkar tänka lite längre än till att hon vinner på sin charm, kan bara gå hem tycker jag. Klart hon kommer ha sämre gånger hon med. Men hon har redan bevisat att hon är en grym bengalbrud!


Lipton är Lipton och Glenn brukar gilla honom skarpt, så det var väl en förhoppning vi hade på förhand att han låg bra till för ett BIV, vilket infriades! 


Senare på dagen vid Nomineringarna hade vi lyckan att få SunDog Nominerad till finalen! Det var oerhört tuffa nomineringar, då Glenn endast hade kat 3 katter, inte mindre än 67 stycken som skulle tampas om ynka 6! Nom...

De flesta domare annars dömde ju mer än en kategori och hade typ 30 kat 3 katter att fördela 6 Nom  bland.

Så vi är väldigt nöjda och stolta över att vi knep 1 av de 6.


I finalen skötte sig Dogge hur fint som helst, hängde som en peng i Åsas famn och visade inget av den barnsliga ostyrighet han haft lite av under sensommaren. Men så har också vardagsmatte Hillevi gjort ett jättejobb med miljöträning hemmavid! Trapphus med hiss kan va bra att ha hehe.


Vi hade vår lilla ET-drottning med oss också! Dolly is back in buisness efter både kull och akut ögonskada!

Dolly var snyggast som vanligt och tog hem BIV-en i grupp 1!   


Allt under WW var inte roligt dock...


Redan under bedömningarna hördes missnöjda utrop och mutter från ett par begiska utställare, ja och även deras schweiziska väninna och tillika kattungeköpare surade lite mer än klädsamt.

Allt eftersom bedömningen framskred stod det klart att sagda belgare inte alls kunde hålla med domaren om dagens beslut på bengal. Vilket han så småningom även högljutt protesterade mot. Onödigt tjafs med domaren efter bedömningen och tillika ett utbrott !! inför en TV-kamera lämnade en dålig smak  av osportsligt uppträdande.

Det var tydligen helt förj*vligt att en svensk domare fick döma svenska katter...! ?? I vilken sport blir det inte så, att en domare från ett land dömer sina egna landsmän ibland undrar jag ??


Än värre skulle det bli.

Han packade sina katter och saker på lördagkvällen och for hem till Belgien (vilket är strikt förbjudet på en 2-dagars utställning och bestraffas med avstängning). Väl hemma väljer han att offentligt på Facebook anklaga både domaren Glenn, Fifi som asssistent och mig som utställare för fusk. Med namn och alles. Trevligt.

Facebook är ju som alla vet ett stort socialt forum som når över hela världen och det blir en väldigt offentlig uthängning.

Nu är jag inte förvånad direkt då denna person tidigare valt att hänga ut uppfödare han själv varit missnöjd i sitt samröre med. Man ska akta sig noga fär sådant tycker jag, hur illa man än tycker om någon så gör man upp oklarheter privat. 


I detta fallet blev det ju ett liv utan motstycke.. Jisses amalia säger jag bara. Grabben hade väl några hejdukar på sin sida men mothugget blev massivt. Okända och kända personer inom kattvärlden delgav sin åsikt om den här killen och det var inte nådigt. Förtal i sociala medier är straffbart även i vårt "verkliga" samhälle och i synnerhet ger det efterverkningar inom det förbund han är aktiv, nämligen FIFE.

Vart processen leder får vi se,  men dettta var så fult och lågt att jag faktiskt inte trodde en så dålig förlorare knappt fanns.  


Visst har folk rätt att ogilla mig som person eller uppfödare, jag gillar långt ifrån alla jag heller. Men vad tror de? Att jag betalat? Hotat? mig till framgång..?? Att sen Fifi som varande en av de absolut mest proffesionella och begåvade assistenter inom förbundet skulle vara korrumperad och lämna över otillåtna listor till domaren.? Man vill bara kräkas. 

OCH sist men kanske allra värst, inget av detta är ju möjligt om inte domaren är inblandad. Och just nu när vi hade Mr Egensinnig haha som domare blev det väl mer skrattretande än nånsin.

MYCKET ILLA och ALLVARLIGT.

 

INGEN av oss ska behöva försvara oss i denna härva, utan ursäkten ska komma från Mr Doriano himself.

Det blir ofta bråk mellan utställare/uppfödare, det är en sak. Men man ger sig inte på offentliga förbundsrepresentanter som domare och assistent. med falska anklagelser "in public" utan att det blir efterspel.

Som ni förstår la detta en viss sorti på evenemanget. Dock så fick vi ju alla sånt massivt stöd och jag är å tacksam och rörd över alla domare som stöttat Fifi öppet i detta.   

Jag är inte så dum att jag nu ropar ut att vi har världens bästa bengaler, utan resultatet hade mycket väl lika gärna kunnat falla till fördel för någon/några andra, ett par veckor tidigare eller senare, eller med annan domare. All bedömninsport är präglad av betraktarens egna ideal och färskvara. Men jag skäms inte för  våra vackra bengaler, de ÄR bra, trot eller ej ;) Och de ska odiskutabelt höra till toppskiktet. Lite fränt att en italiensk domare för två månader sen på SW satte i princip nästan precis samma resultat... Var fanns landsanknytningen där??   


Det blir ju inte bättre av att en svensk utställare på plats spär på den ilskna gossens missnöje genom att delge honom falska fakta angående våra katter och tillika vidhålla att Fifi skulle ha del i våra vinster pga sin assistentgång.

Om du läser detta, vill jag bara säga fy f*n för dig och ditt skitsnackande ljugeri! Skyll på något bättre att du ofta stannar hemma än på korruption och oärlighet från dina motståndare (roligare annars att se dem som medtävlare..) Prova nån gång hålla huvudet högt och vara ärlig. Du har kämpat hårt i många år för att förstöra vårt rykte. Som tur är är det många med oss som vet vad du går för.

Vore ju trevligt om man kunde vara på en enda utställning där du också finns på plats utan att efteråt få höra nya lögner och ny galla du spridit om oss.

Det måste varit toppen att heja på Doriano i detta, och sen dessutom slippa bära hundhuvudet, för det fick han ju göra själv. Att stå för något är ju inte din grej.


Sorry kunde inte låta bli. Trist kanske men tillslut får man nog. Och jag vill INTE att ni drar växlar på att detta gäller den uppfödare som vi normalt inte drar jämt med för detta har inget med dem att göra. Det här är en ensam patetisk person som tar alla tillfällen i akt att smutskasta oss. ÄVEN och gärna inför våra vänner. Andra nöjer sig nog med att göra det i sina inre egna kretsar =)


En fantastisk helg blev det hur som med resultat vi är galet stolta över! Grattis också till de andra bengalerna som tog sig till final, ett gäng marblar, Thore, Eddie, Aslan mfl plus Idefix som fick skina på scenen i stora hanpanelen. OCH såklart Grattis alla svenska vinnare och andra vänners fina resultat. Detta tog såklart överhanden över den sorgliga typens agerande.


Tusen pussar fina vänner och igen TACK TACK för allt stöd!! Ibland behövs det även fast man vet att man inte ska ta åt sig...  


Jag lovar mer bilder imorgon på flera fina kissar! Tar massa tid detta att få till bilderna.. 367 stycken som ska ur kameran, klippas o krympas =)



 

Packat till sista pusselbiten!



   



 




 



 



 







 





Våra knäppa vänner...

 

 

Mingel på rummet vid framkomst!

 


Middag på hotellet på lördagkvällen

 

   

Fick den här postad på min logg på Facebook av en god och rar vän... =)
 












 

 

 
 
Ingen bild

Mic & Felicia

31 oktober 2013 18:03

Suergrattis! Både till en fantastisk tävling och för att du klarar att stå emot de galningar som inte klarar att dina missar vinner... Att anklaga domare och Lilla Fifi är väl ändå at ta i! Men bortsett från den tråkiga delen, du måste vara omåttligt stolt over din uppfödning! Jag är stolt over att känna dig! Kram från oss!

 
Maja

Maja

31 oktober 2013 21:08

Grattis till framgångarna, så kul!! Mindre kul med dom dåliga förlorarna, helt otroligt... men man får väl fokusera på allt positivt istället! :)

http://www.skogsleopardens.se

 
Miia

Miia

23 november 2013 20:43

Stort grattis till de fina placeringarna i WW :)

och till kattungarna i senare inlägget.

All lycka till med dem och jag hoppas du får en god natts sömn.

Mvh Miia

http://www.oneworldbengals.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ullis Lindblom Granlid - 25 maj 2016 21:41

Just nu tycker vår Kitty att detta är galet kul! Hon blir snabbare och snabbare, så man får lägga godisarna allt längre in mot de första gångerna. =) Tycker ni det ser skoj ut för kissarna? Dessa och många fler fina aktivitetsleksaker till de fyrb...

Av Ullis Lindblom Granlid - 3 maj 2016 15:46

      Heeej alla goda fina vänner!    Nu är det äntligen vår i Skåne på riktigt och jag har ett nytt vårlöfte att bli en kalasbloggare! Tadaaa! Har mycket på gång här på Kungsgarden och vi har såå mycket fantastiska resultat från utställ...

Av Ullis Lindblom Granlid - 13 juni 2015 14:00

  Kungsgarden Apple of My EyeSugen på ett kval i augusti! =)   Som jag nämnde häromdagen har vi ytterligare ett par smågosingar som gärna vill komma med på WW och kommer försöka kvala under augusti och september.  Vår sista möjliga "WW-kull...

Av Ullis Lindblom Granlid - 12 juni 2015 15:11

  Ännu en titel, UNDERBART med titlar ju! Scandinavian Winner SC Absolutely My Own private Idaho Ja jag har ju inget att skylla på mer än den eviga tidsbristen.. Jag menar för att jag missköter min blogg.    Sommaren är äntligen här, ska fö...

Av Ullis Lindblom Granlid - 3 mars 2015 01:20

  The girls and the trophys!      Härom helgen när vi var på utställning i Norrköping så var det även prisutdelning för topplistekatterna från 2014. Vi har ju blivit lite bortskämda med att ha någon gosnos i toppstriden och få hämta pokal...

Presentation


Följ våra oss och prickiga små leoparder i vår vardag och på våra äventyr!

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards