KungsgardenCats, Vardag & Show

Alla inlägg under maj 2013

Av Ullis Lindblom Granlid - 26 maj 2013 19:25

 

Best In Show båda dagar!   


Spinneriet i Göteborg hade sin årliga utställning denna helg. Såklart fanns vi på plats, om än bara med en enda egen kisse. Plus en utflugen en. Sheldon och Nine hade också tatt turen upp till Götet. =)


Sanna jag o Fifi var alla grooms till Idaho, han har det väl förspänt den grabben!

Väldigt lite bengaler på plats, tråkigt men ibland är det ju så. Så denna helgen blev det inte ens någon Bäst i variant att tampas om så det var då Nominering som hägrade bland alla andra korthåriga snyggingar för att få med något "extra" hem. =) Och det var rafflande värre vill jag lova. En uderbart elegant o stilig ung abyhane av bästa modell som desutom BIS:at härom helgen, dubbelt upp.


Inte ett självklart val men Idaho drog längsta strået båda dagarna och fick ju därmed chansen i finalen.

Och tja, det gick ju fint! Best In Show med alla röster på lördagen, och idag söndag fick han släppa en röst till en en fantastisk holländsk brittflicka, som för övrigt vann på Sydkatten för någon månad sen. Men de andra rösterna tog han hem och vi var galet glada!! Nog för att vi tycker vår potatiskille är perfekt på alla vis men det är ju inte alltid man har lyckan att domarna inser det hehe.

Så två BIS nu då på vår myspropp. I vanlig ordning hade Idaho full cirkus på domarbord och i panelen. Det fanns röda vippor på flera håll och lyckan var total!! Han har börjat haja detta nu med att man kan få leka i dessa sammanhang så han börjar satsa flera meter från domarbordet och ser han dessutom att det finns en vippa i röd färg är det nätt upp att han kanstar sig ur famnen för att inte missa just den!! =))


Extremt godmodig och lättsam filur detta, vi älskar honom så!   


Sheldon var inte på topphumör, men skötte sig efter omständigheterna mycket väl. Han är lite högljudd och verbal när han blir rädd och spänd, men inte ett fräs eller morr. Domaren var mycket imponerad av tuffingen som hade det allra mesta precis på plats. Det var första gången Sheldon tävlade i vuxen klass. Han belönades med certifikat och har nu börjat vägen mot Premier som är en kastrats första titel. För det krävs tre certifikat.   


Det var en väldigt "svår" hall. Dvs. liten varm och kvav. Då blir det mycket dofter för katterna att hantera och dessvärre ett antal katter som gick i taket och fick svårt att hålla ihop sitt humör. Stackars domare Steph höll på att få en repa i ögat men klarade sig med ett rejält jack i näsan. Mitt under finalen hände detta och en liten stund var det visst drama innan läget var under kontroll och vi alla visste att Steph hade båda ögnen i behåll. Puh.


Tack alla godingar för en mysig utställningshelg, vi ses snart igen hoppas jag!


Idaho på bdömning


 



Domaren måste kunna leta efter "fel" även på undersidan =)




..och kissen måste kunna smaka o känna lite på domaren..!

 

   



Sheldon o Nine.


 


 

Bara Sheldon


 




Mupparna myser 

 

 



Av Ullis Lindblom Granlid - 19 maj 2013 14:00

 


Otroligt lik sin mamma Marie den här filuren! 


I Danmark njuter Nirvana av livets goda minsann. Han har en matte och en lillhusse och två fina kattvänner.

Mitti Köpenhamn i en härligt flott och luftig lägenhet residerar kattgänget med sina betjänter.

Det är så underbart att se hur gott de mår de små liven, rotade i sina nya fina hem.   Vi tar ju som alla vet tacksamt emot bilder! 



Av Ullis Lindblom Granlid - 18 maj 2013 18:00

 

 

 

Kungsgarden Jangala Jim N'Tonic aka James,

Grand Internationell Premier, Uppsala 11-05-13


Äntligen har matte Sanna fått iordning en riktig snyggbild där James poserar med sin flotta rosett! Viss är de matchiga, kisse o kokard!   

Av Ullis Lindblom Granlid - 18 maj 2013 10:43

 


Y-barna har blivit en hel vecka nu!   

Av Ullis Lindblom Granlid - 17 maj 2013 11:00


 

Tadaa! Alla fem på samma bild!


Idag kollar vi in de stora barnen =) W-kullen har precis fyllt nio veckor igår och med nya småttisar i huset är ju plötsligt dessa helt kolossalt stora och rediga! Fotade dem i lektagen igår, så här kommer en drös bilder som ni kan njuta av!   


Close ups!

                      







Någon som kan se vem som är busigst i stan..??

   

Söta flickor!


 







Fast de kan minsann de också!!

 




Fyra av fem musketörer!






Hands up!! Syrran har övertaget




 

Snyggpälsen!

 




Inga hinder är för svåra =)





En liten filosof.


 

Av Ullis Lindblom Granlid - 16 maj 2013 10:30

 

 

Enda killen i gänget, stor som en elefantunge och mkt tjusig!



Tänkte visa upp våra rykande färska nykomlingar!

Äntligen som sagt ville Morning bli mamma, och hon sköter det med glans. Lite dramatiska dygn då hon inte fick i gång mjölken ordentligt och jag fick stödmata lite. Vilket resulterade i en koliknatt, då jag hade en ny napp med lite för frikostigt hål i och de små drog i sig alltför ivrig. Orutinerat gjort av mig som borde vetat bättre. Men klockan två på natten är man inte så pigg i huvudet alltid.

Små magar fick masseras och vyssjas till sömns. Avundas INTE de som får en kolikbebis kan jag säga. Jisses som de skrek, det skar i hjärteroten vill jag lova.   

Nu verkar dock Morning kunna försörja de små alldeles utmärkt med mat så vi ska väl slippa dylika  tilltag av en nattförvirrad "mormor". Puh. (peppar peppar)


Här är de iallafall, bara några få dagar gamla.  





..och så hans tre vackra små systrar, lika fina de!

 

 

 

 

 

 

 

 



Av Ullis Lindblom Granlid - 14 maj 2013 09:03


 

 

Bara små kan sova så..


Idag har vi regn och Dogge demonstrerar olika positioner att fördriva tiden med tupplur på en hård, kantig men varm skrivare.    Ser ju otroligt cosy ut, konstigt nog =)



   



 

Av Ullis Lindblom Granlid - 13 maj 2013 12:08


 

Finaste Lipton Best In Show båda dagar! 

Fina bilder på prinsen av Saija Vasenius.


Ja så smidigt man kan ha det!! Både utflugna Kungsgardare, egenägda och nära släktingar ställdes ut i helgen trots att jag var hemma och skötte bebisar. TÄNK att världen funkar utan mig haha!


Allas vår härlige Lipton ha rju just blivt 10 månader och därmed äntrat kastratklass. Och med den äran. Han gick ut hårt på sin första show på Sydkatten med två BIV o två Nomineringar, nu i Uppsala slog han till fullt ut och blev BIS båda dagar med alla domarröster!     Toppen ju!  Grattis matte Hillevi och elefantpojken!   

Sen är vi stolta också över vår snöpojke James, som matte Sanna så smidigt och lyhört lotsat upp till Grand-titeln. James är inte den som tycker utställningar är det bästa som finns, även om han inte heller avskyr det. Men Sanna har gett honom tid och endast tagit med honom en dag av helgens två och oftast bara när plastbrorsan Ozzy är med, för då tycker Jamesen att det är helt ok faktiskt.

Nu fick han sin fina titel Grand Internationell Premier och firade med skumpa och gotter. Sanna och James har kommit överrens om att det får räcka nu, James blir soffkatt på heltid, ihop med brorsan Ozzy som ju blev Supreme för ett par veckor sen. Härligt jobbat killar o matte Sanna!   

Vi är grymt stolta, då James är vår femte uppfödning som når den fina Grand-titeln! och fler är på g..!


Vår lilla Idaho hade fin heög med toppenbedömningar. Han tog BIV-total, dvs bästa brunspottade bengal, båda dagar. Kul han lever upp till den fina titeln han fick på specialen, och fortsätter klå den vuxna fränderna  

Däremot missade han finalen, mot en tjusig blå brittunge soms en vann BIS, men det bjuder vi på, vi klår den på sikt   .


Vidare hade ju våra vänner på Neospride en härlig lördag, finna Bella Darling tog cert i hård konkurens och som grädde på moset både Nom o BIS till mattes stora färvåning! Men Bella är ju superfin så inge konstigt alls, hon har bara varit lite valpig med ålderns rätt. Hon är ju idel ädel Kungsgardsavel, pappa är vår stilige Romeo och mamma Kungsgarden Qhikiza. Klart det blir bra!   Grattis grattis!



   


Kungsgarden Jangala Jim N'Tonic, Grand Internationell Premier!


 



Vacker bild på Lipton igen


 

Bilderna nedan är snodda av Kenneth Wikström, tack Kenneth!




Lille fina Idaho vilar i Sannas knä


 



..Och hänger fint i väntan på bedömning, BIV-total!

 


 

Snygg-rygg! 



 



Neospride Bella Darling, CAC, Nom o BIS!

 



Presentation


Följ våra oss och prickiga små leoparder i vår vardag och på våra äventyr!

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards