KungsgardenCats, Vardag & Show

Direktlänk till inlägg 20 september 2014

Scandinavian Winner 2014 Oslo, Norge!

Av Ullis Lindblom Granlid - 20 september 2014 13:30



Scandinavian Winners 2014

Kungsgarden Rhapsody InGroove kastrat och Kungsgarden Keep Lovin Lo Fertil hona 


Så har det gått flera veckor sen den magiska helgen i Norge. Var tar tiden vägen?? Sakteliga börjar resultaten sjunka in. Man blir aldrig "van" med att vinna som vissa kanske tror. Speciellt inte när det gäller på stora mästerkap som renderar värdefulla titlar i stamtavlan. I LOVE IT!!       


Vi åkte hem med två nybakade vinnare, fyra av fyra möjliga som tog sig till final och de av våra som inte kom vidare blev utslagna av våra egna. Det kändes, naturligtvis, grymt bra!


Vi anlände till Oslo med två små tjejer i packningen, Skrynklan (vi hade även matte Lina med såklart) och lilla Katrina. Fifi o för helgen kattlösa Åsa fanns också i stuvningen. Med tanke på priser och allt alla tiggde till sig i alla expo-stånden under helgen, var det tur vi bara ha två katter.


Men från Stockholmshållet kom Sanna & Hillan med bilen FULL av Kungsgardenkissar =) Lipton, Lo, Fifi och Anura reste alla i stora lyxburar med plats för toa o sovplats så packningen fick resa i takbox. Som någon omtänksam gette henne i födelsedagspresent   


Härligt lyxigt Scandichotell med flotta rum o sköna sängar väntade. Vi hade varit väldigt förutseende detta året o bokat rummen redan i December i fjol, så priserna var riktigt nice. Betala 1500 kr för två nätter i dubbelrum, i Norge liksom!! 


Första intrycket i mässhallen, Telenor Arena, en av de största i Oslo tror jag, var lite överväldigande. Det var nämligen ett samarrangemang detta, ihop med Oslo Pet-Show. Dvs en stor mässa full av hundar katter fåglar ormar fiskar alpackor hästar kaniner.. u name it..!

Det var helt öppet mellan allt och papegojskrik o andra märkliga läten ekade i hallen. Hur skulle detta gå??

Men trots friflygande papegojor som svepte över domarborden och annat spännande så var det i princip ingen katt som reagerade. Tycker det var lugnare än på de flesta vanliga kattutställningar. Vilket jag tillskriver den stora luftiga tempererade hallen där det fanns gott om plats och inte kattkiss o andra störande dofter hängde lågt o tungt som det lätt gör i små unkna hallar.


Så var det det här med domare då... Och ja vi hade tur, absolut. Naturligtvis har man favoriter som man tycker kanske lite extra mycket om, och som naturligtvis känns som att de tycker bengaler är intressanta och inspirerande att döma. Alla domare kan ju liksom inte ha alla raser på sin favoritlista. Tror inte jag iallfall.

Det här kollektionen domare på plats var ganska "spridd" kändes det som. Jag ser detju ur bengalens synvinkel såklart och det fanns helt klart olika infallsvinklar på hur rasen bör bedömas bland dessa. Jag lägger inga aspekter på rätt o fel, man kan som sagts så ofta fokusera på olika o tolka en standard olika.


Hur som helst så fick vi en som vi gärna har, om o om igen. Jag väntar nu bara med spänning på att "få reda på" av framförallt förstå-sig-på-are som inte fanns på plats hur vi lyckades..... Vilka som fick hemliga listor, vilka vi betalade mutor och framförallt, vilka bjöd vi in på rummet????  Om ni kära goda vänner får veta innan mig kan ni väl vara snälla och delge den infon. Kan vara bra att veta själv också liksom.    


Vi hade iallafall fantastiskt trevligt och roligt, trots magknip och illamående. Det är kroniskt helger som dessa...


Om vi snabbt ska dra resultaten så blev då Lipton bästa kastrat hos Fabio och Nominerad och ja efter en rafflande spännande final som slutade 5-3 till vår älsklings pony-labrador-bengal fick en aningens trög och chockad matte Hillevi gå upp på scenen och hämta de fantastiska priserna! Så väl värt tycker jag absolut!

Lipton har legat i toppen bland kastrater i flera år nu och detta blev kronan på verket! Skulle gärna sett han fick sin matte med på noterna att flyga ner på WW också... Men hon stretar. Lipton har skrapat ihop runt 30 Best In Showtitlar och har inte långt kvar att klå sin fantastiska pappa.. !


Lo var i toppform, hon hade ju endast "testkörts" på en utställning i augusti, där hon för övrigt genom att bli BIV bärgade den fina titeln DVM att lägga till namnet i stamtavlan (krävs många BIV över en period som ska vara över minst 2 år ), det var hennes första sen World Show i oktober förra året,  hon tog som vanligt det hela med ro och och charmade skjortan av först Fabio som gav henne BIV o Nom och slutligen tillräckligt många domare för att ro hem segern för andra gången ! Om någon missat det så vann hon som ungdom i Stavanger för två år sedan. Som uppfödare gör det oss mycket stolta att hon bevisat att hon håller lika hög klass nu som då.  

"Barnstjärna" är ett ord så långt ifrån hennes framgångar man kan komma! Hon är en helt underbar fantastisk katt och hon har en helt underbar fantastisk vardagsmatte i Sanna som matchar henne helt perfekt, vilket team!   

Vi hade två till flickor med ju, i vuxen klass. Fifi o Skrynklan ville såå gärna båda till SW och knasigt nog så hamnade de båda i klass 9. Tanken var väl att planera lite bättre innan, så någon av dem hunnit en bit längre, men nu blev det så här iallfall, fanns ingen tid.

Oddsen var helt klart på Fifis sida, Fabio är ett av hennes stora fans =)  Men han hade ju inte mött Skrynklan!

För dagen är hon en större hona med varmare färger, och på de kriterierna var det hon som tog första platsen och certifikatet.

Jag tycker de är lika fina med olika kvalitéer så det var jätteroligt. Lina kunde nog inte vatt stoltare över sin prinsessa, de är ett coolt team som dessutom huggit betet att hänga på till Prag o WW i oktober, fett!   


Så hade vi härliga Dogge att representera vuxenligan på hansidan. Vi hade gärna tagit med Idaho också men han är en mkt strilig man och allt luktar så himlans mycket kattkiss kring honom just nu... Så han får en paus i utställandet nu ett tag så får vi se om han lugnar sig med att dela med sig av sitt gula guld.

Nå, Dogge skötte uppdraget med äran i behåll! Det var ett par riktigt snygga killar till på bengalsidan som han fick kämpa sig förbi. Bland annat den i Tjeckien uppfödda BohemianForrest Inyanga of Nurias. En ung hane som jag verkligen gillar massor. Så har han ju en Kungsgardenmamma också ;)

När det var dags för BIV bland de vuxna valde Fabio en bra stund på honom och Lo innan Lo drog längsta strået.

Nomineringen sen fixa han med glans och i finalen var det en hel del intresse kring honom vilket var roligt att se, röst fick han också men vann gjorde en väldigt fin devonhane från Polen.


Så hade vi två småbarn med också, i yngsta klassen. Los son Anura och Mystics dotter Katrina.

De knep båda sina första platser, i pojk resp flickavdelningen, men sen var det inte oväntat Katrina som drog längsta strået till BIV för småbarn =)

Hon är mer utvecklad och större, en dryg månad äldre som hon är. Katrina blev så småningom nominerad, som fjärde Kungsgardenkisse! I kattungefinalen drog dock en liten tvärcharmig mau-bebi längsta strået och kammade hem titeln! Stort grattis Gooseberrys och Rebecca!


Nu måste jag få detta postat innan det blir heelt inaktuellt, så här kommer en radda bilder att njuta av! Ni som inte var på plats o firade med oss!


 

Katrina BIV-kattungar/juniorer


 

Lo BIV-vuxna

 

Fabios min ...

Beror på att Dogge väger bly, elefantunge som han är och inte på att han skulle vara ful =)



Lo & Fabio, mina två toppfavoriter i showringen   


Fifi & Lipton, två andra, heeelt hembakta favoriter!   



       

Alla vill ta på en stjärna!   



 

Otroligt fina "pokaler" detta år!

 

SunDog med alienögon =)

 


 

Vet inte vem som är snyggast???   



 


Fina Skrynklan!


 

Snygga Inyanga


 

Skrynklan igen!


Leopardettes Idefix

 


   


Fifi & Fifi!   


 

Katrina är precis lika frimodig och vipptokig som sin far på domarbordet!




Katrina med sina BIV o Nom ihop med svenskdressad Fifi =P

 

Våra fyra Nominerade Kungsgardenkissar! PROUD and HONORED!!     

Lo, Dogge, Katrina & Lipton

 


Grodan Lo på bedömning

 

 


      

Absolut världens snyggaste huskatt! SW-vinnare för andra gången.

Rocky med sin matte Thea Eriksen-Rebbestad stilar ihop med Fifi o Lo



     


Lipton granskas               


.. Katrina likaså

 


      



 


Busglad Hillevi  













 
 
Dania

Dania

4 oktober 2014 17:09

Hi Ullis,

congrats to Lo and all other cats. You can be so very proud about them. ˚₊✩‧₊✩‧₊˚
Hugs from Dania

http://ht

 
Ingen bild

Mic & Felicia

8 oktober 2014 07:28

Underbar berättelse och fantastiska bilder! Vad stolt du måste vara Ullis! Och med all rätt. Hoppas vi ses snart på någon tillgänglig utställning!! Kram Från Felicia och mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ullis Lindblom Granlid - 25 maj 2016 21:41

Just nu tycker vår Kitty att detta är galet kul! Hon blir snabbare och snabbare, så man får lägga godisarna allt längre in mot de första gångerna. =) Tycker ni det ser skoj ut för kissarna? Dessa och många fler fina aktivitetsleksaker till de fyrb...

Av Ullis Lindblom Granlid - 3 maj 2016 15:46

      Heeej alla goda fina vänner!    Nu är det äntligen vår i Skåne på riktigt och jag har ett nytt vårlöfte att bli en kalasbloggare! Tadaaa! Har mycket på gång här på Kungsgarden och vi har såå mycket fantastiska resultat från utställ...

Av Ullis Lindblom Granlid - 13 juni 2015 14:00

  Kungsgarden Apple of My EyeSugen på ett kval i augusti! =)   Som jag nämnde häromdagen har vi ytterligare ett par smågosingar som gärna vill komma med på WW och kommer försöka kvala under augusti och september.  Vår sista möjliga "WW-kull...

Av Ullis Lindblom Granlid - 12 juni 2015 15:11

  Ännu en titel, UNDERBART med titlar ju! Scandinavian Winner SC Absolutely My Own private Idaho Ja jag har ju inget att skylla på mer än den eviga tidsbristen.. Jag menar för att jag missköter min blogg.    Sommaren är äntligen här, ska fö...

Av Ullis Lindblom Granlid - 3 mars 2015 01:20

  The girls and the trophys!      Härom helgen när vi var på utställning i Norrköping så var det även prisutdelning för topplistekatterna från 2014. Vi har ju blivit lite bortskämda med att ha någon gosnos i toppstriden och få hämta pokal...

Presentation


Följ våra oss och prickiga små leoparder i vår vardag och på våra äventyr!

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards