KungsgardenCats, Vardag & Show

Direktlänk till inlägg 23 september 2013

Scandinavian Winner 2013

Av Ullis Lindblom Granlid - 23 september 2013 17:24

 


Ja så kommer då äntligen lite bilder o rapport från SW-helgen! Tar alltid ett par dagar i zombiestadie efter en sån intensiv helg plus att man såklart ligger efter med allt "måste-jobb".


Men nu har vi lite ordning på bilder också.


Måste säga årets maskotar skötte sig alldeles alldeles UNDERBART väl! Såväl nya som gamla. Ibland kan man ju känna att n+ågot nytt riktigt ställer till det så den aldrig nånsin får åka med igen. Men nu tycker jag det var en superkänsla med alla små kanaljer, tygstycken och kläder.   Special THANKS to Sanna o Sabbi som bidrog med två riktiga godingar! Lööve uu!!   


TUR att jag inte rådissade mina fula burskynken utan delade ut en slamsa per bur till Kungsgardenkisarna. Det tror jag var avgörande faktiskt haha.


Många fina bengaler på plats! Långväga ända ifrån Belgien till och med. Rara Doriano kom med tre kissar o flickvän hela långa vägen.

Bra gick det för honom också, en av hans snygga hanar blev bästa hane och sen också nominerad till finalen.


Våra egna resultat var ju rysligt fina.. Eller vad sägs om Bästa vuxna hona (Lo) Bästa kastrathane (Lipton)

Bästa Juniorhane (Idaho) Bästa Juniorhona (Victoria) Bästa kattungehane (Sun Dog) Bästa kattungehona (Ztella).

Någon vuxen hane eller kastrathona hade vi inte med oss. Så FULL POTT så långt!

Det var inte räkmacka i en enda av grupperna utan mer eller mindre mördande konkurens i alla gäng.


När det var dax för BIV:en på söndagsmorgonen var det nästan full pott igen! Att vi skulle ta Kattunge och junior-BIVen var ju klart eftersom det står mellan bästa flicka o pojke och de var alla våra jue.

Det blev flickorna som drog längsta strået i båda grupperna. Ztella och Victoria slog sina pojkkusiner och avgick med äran! De är ju halvsystrar efter pappa Niño som såklart var galet stolt här hemma!   

Mer spänning blev det i valet till Bästa vuxen fertil.. Grodan Lo, som redan vunnit bland honorna, stod mot ett par snygga killar! Men precis som på WW i höstas lyckades hon dra längsta strået och blev Bästa vuxna Bengal! Stolta som tusan är vi såklart över detta, alltid väldigt svårt för en hona att slå killarna och Lo är ännu en väldigt ung dam som bör ha sin bästa tid framför sig.


På kastratsidan stod vår Lipton mot fina tjejen Leopardettes Viola. Här blev det också seger för tjejen! Viola stod som vinnare och Lipton fick nöja sig med att bli bästa kasrathane.

Så helt enkelt, alla fyra BIVen denna dag gick till honor. Lite kul.


Nästa och sista steg mot en finalbiljett är ju nomineringen. Då ska domarens bästa katter alla korthårsraser mötas i resp. grupp för att försöka knipa finalplatsen.


Här blev det ju väldigt roligt! Lipton blev Nom kastrathane, Victoria Nom junior, Ztella Nom kattunge och som jag nämde den belgiska hanen Nom vuxna hanar.


Så var det då vuxna honor kvar... Vi visste hur det skulle gå. Trots att domare Fabio älskar Lo så hade hon allt för tufft motstånd. En fullvuxen snigeltjej från Finland (en burma alltså) med de fina titlarna World Winner Scandinavian Winner, National Winner och DSM stod som värsta motståndare.

Fabio svettades länge och jämförde o jämförde. Det blev faktiskt riktigt spännande. Vi fick nästan ett hopp där ett tag om att Lokattens kulle kunna klå den! Men till slut föll hans val på snigeldamen. Inget att säga om det. De är lika fina för sina respektive raser, och den tjejen hade helt klart mer färdig kropp pga sin ålder.

Klart det känns snopet att åka ut innan finalen med sin bästa katt, men så här är tävlingslivet ju!


Summa av kardemumma så hade vi ju tre av fyra möjliga kissar med till final, det är top score minst sagt!   


När finalerna började hade vi inte några höga förhoppningar. Våra katter är mkt fina, men det dignade av toppkissar i alla paneler.. Med en vinst i ryggen från året innan så kändes det "lugnt", ingen anledning till storstress. Trodde jag då..


Redan i första rundan, då kattungarna kom upp till scenen fick jag såklart spagettiben och fjärilar i magen!

Det är ju extremt viktigt att få en bra assistent till sin katt på så här stora tävlingar. Rent krasst sagt så kan en mindre rutinerad eller en assistent utan känsla för katter (jodå de finns jag lovar) ödelägga kattens chanser.

Flera av de duktiga assistenterna har ju fina kissar själva och flera hade lyckats komma med till finalerna. Vilket betyder att då får de assistenterna inte bära någon katt i de panelerna. Likaså har vi ju vår grymt duktiga Kungsgarden-Fifi som inte är tillåten att bära våra egna katter och alltså inte heller någon annans i paneler där vi har katt.

TUR att gulliga Åsa iallafall inte kvalat in någon egen kattunge, utan fanns ledig för lilla Ztella.   Ztella o Åsa har setts förut och är en BRA konstellation!


Toppenhumör och helt avspänd visade Ztella upp sig som den lilla stjärna hon är.  Faktiskt visade det sig att hon var en av de kattungar som tilldrog sig mest intresse från domarna. De var tillbaka ett flertal gånger och vände o vred på lillan.

Förutom många andra snyggingar i panelen fanns där ett litet snigelbarn, som man tydligt såg att domarna hade svårt att slita sig från.. Och mycket riktigt, när rästerna trillade in så tog den lilla vackerungen en överlägsen seger! Ztella fick också röst och det var vi glada för ! Stort GRATTIS till våra vänner på Pia Pizzis som både fött upp och ägde den lillsnigeln. 


Nu var man ju lite lagom upphetsad inför juniorerna då vår Victoria skulle upp. Den kunde faktiskt Fifi få visa eftersom hon är såld och ägs av Nurias bengaler i Norge. Vickans om hon kallas har ett helt fantastiskt temperament och tycker det är underbart att vara i rampljuset. Måste säga att för en gånsg skull var ljussättningen till plus för bengalerna. Ofta är det kalla lysrör som kan få den vackraste gyllenpäls att skimra i grönt.. Men denna gång förstärktes det gyllene i katterna och Victoria gnistrade som varmt guld i solsken !


Juniorpanelen var ett riktigt getingbo, precis som kattungegruppen. Här var idel JW-katter och übersnygga importer.. Nog såg vi att Vickan fick mycket uppmärksamhet, men jag trodde nog aldrig på allvar hon skulle ha en chans mot en annan katt som jag trodde var att betrakta som favorit.

Domarna röstade precis som i fjol, elektroniskt. Dvs rösterna kom upp som streck på en stor tavla efter den katts nummer de valt. Halvblind som man är fick jag ju hela tiden hetsa mina vänner att tala om var i raden Victorias nummer var..

Mina rara vänner sa att Vickan hade numret näst högst upp i raden och när den började fyllas med röst efter röst reste sig nackhåren. Tillslut hade detta nummer 5 av 7 röster och stod som klar segrare! Jag var mest förvirrad o vågade inte riktigt tro det var Vickan, kanske hade jag fattat fel?? Men nej det var helt sant! Vår alldeles egenuppfödda tjej vann med stor marginal! Wihaaaaaa!   


Halva glädjen o lyckan var att se hennes rara ägare Barbro med dotter Oda nästan svimma av glädje över sin första Scandinavian Winner-seger! Det är en fantastisk känsla när en såld katt infriar förväntningarna och gör sin nya familj galet stolt. Naturligtvis kan de inte älska henne mer än de redan gör oavsett, men ändå. STOR bonus som uppfödare!

Och nej vi är inte ledsna att hon är såld. Man kan inte spara alla snyggingar och jag vet hon är i mkt goda händer som kommer kunna föra hennes gener vidare på bästa sätt.   


Detta är ju vårt liv med katterna, att föda upp och leva med dem men också mäta deras kvalitet på utställningar ihop med andra. Både Victoria och Ztella har Kungsardenfödda föräldrar, det gör det hela extra roligt!

Ztella är ju på mammasidan tredje generation Kungsgardentjej. Vi är så glada att vi sparade henne, något vi bestämde väldigt sent faktiskt.


Sen hade vi ju Lipton kvar att heja på i kastratpanelen. Som alltid uppförde han sig fantastiskt väl och flera domare gullade lite extra med honom. Men här gick segern till en CRX med alla 7 röster, så bara att buga och gratulera!


Förutom galet fina framgångar hade vi en magiskt rolig helg. Östkatten som stod som arrangörer hade ordnat en bankett man sent ska glömma... Eller vad sägs om hela italienska ligan av domare på scen sjungandes "O sole mio" med Luigi o Donatella på solo !   Eller Aleksej dansak rysk dans till Kalinka!!   Ja det var bara en bråkdel. Vår underbara vän Per, tillika Sydkattens ordförande var också uppe på scen och visade upp sina förmågor minsann!   Det blev drinkar o dans till seent på natten. Tror vårt gäng var helt sist kvar faktiskt..

  


På söndagen kunde man förutom tävlingsmomentet roa sig med att vila ögonen, återigen, på italienarna! I deras übersnygga kostymer ser de ut som halvgudar minst. De brukar alltid klä upp sig lite extra på såna här speciella finaldagar.  Jag säger bara: Fabio + Armani....  


Grattis alla fina vänner till era underbart vackra kissar som nådde jättefina resultat, och ni som hade lite otur hoppas jag kommer igen till WW!
Och TACK för att ni gjorde helgen till vad denblev, alldeles alldeles UNDERBAR!   


Jag känner mig rätt stabil inför WW faktiskt. För nu är vi ju i det läget att kunna säga om allt skiter sig: Nåja, det gick ju nedrans bra på SW iallafall!   


Om jag nu vore osmart, så skulle jag skriva att vi nu då måste anses ha/ha fött upp Skandinaviens bästa bengaler, båda kön i kattunge, junior och skandinaviens bästa vuxna plus Skandinaviens bästakastrathane.


Men något sådant kommer ni aldrig får läsa på vår hemsida. Vi har just nu 2013 års Scandinavian Winner juniorer, och SW-13's Bästa bengalkattungar, vuxna bengal o kastrathane. Och det räcker finfint för oss. Skandinavien är fullt med vackra katter, vi ska vara stolta alla bengaluppfödare som är en del av det! 

Det är inte något som tas ut på en tävling, ifall nån trodde det.     


PUUSSSSSSS o ses snart hoppas jag!!


IDAHO, BÄSTA JUNIORHANE

 


ZTELLA, BÄST I VARIANT KATTUNGE

 


SUN DOG, BÄSTA HANKATTUNGE

 



LO, BÄST I VARIANT VUXNA BENGALER

 



IDAHO O FIFI

 


SUN DOG

 


ZTELLA

 

 

 

DORIANOS KATTUNGETJEJ, SOM BORDE KOMMIT LITE HÖGRE TYCKER JAG

 


VICTORIA OCH NEOPSPRIDE CAPRHINJA INFÖR BEDÖMNING

 



FABIO O DOGGE TAR ETT SNACK!

 


VICKAN-STYLE PÅ DOMARBORDET..


 


TVÅ SNYGGINGAR SOM FUNNIT VARANN!

FABIO TYCKTE VICKAN VAR HANS BÄSTA KATT DENNA HELG!

 


ÄLSKADE LO!

 




LEOPARDETTES IDEFIX, UNG SNYGG VUXEN HANE. BLIR FARLIG PÅ WW!



NEOSPRIDE BELLA DARLING, CERT I KONKURENS!

   


KANPUR ALEA IACTA EST & FABIO

 



MYSMUPPAR PÅ BANKETTEN!

 


ALL CRAZY CAT PEOPLE VID VÅRT BORD PÅ BAKETTEN!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ullis Lindblom Granlid - 25 maj 2016 21:41

Just nu tycker vår Kitty att detta är galet kul! Hon blir snabbare och snabbare, så man får lägga godisarna allt längre in mot de första gångerna. =) Tycker ni det ser skoj ut för kissarna? Dessa och många fler fina aktivitetsleksaker till de fyrb...

Av Ullis Lindblom Granlid - 3 maj 2016 15:46

      Heeej alla goda fina vänner!    Nu är det äntligen vår i Skåne på riktigt och jag har ett nytt vårlöfte att bli en kalasbloggare! Tadaaa! Har mycket på gång här på Kungsgarden och vi har såå mycket fantastiska resultat från utställ...

Av Ullis Lindblom Granlid - 13 juni 2015 14:00

  Kungsgarden Apple of My EyeSugen på ett kval i augusti! =)   Som jag nämnde häromdagen har vi ytterligare ett par smågosingar som gärna vill komma med på WW och kommer försöka kvala under augusti och september.  Vår sista möjliga "WW-kull...

Av Ullis Lindblom Granlid - 12 juni 2015 15:11

  Ännu en titel, UNDERBART med titlar ju! Scandinavian Winner SC Absolutely My Own private Idaho Ja jag har ju inget att skylla på mer än den eviga tidsbristen.. Jag menar för att jag missköter min blogg.    Sommaren är äntligen här, ska fö...

Av Ullis Lindblom Granlid - 3 mars 2015 01:20

  The girls and the trophys!      Härom helgen när vi var på utställning i Norrköping så var det även prisutdelning för topplistekatterna från 2014. Vi har ju blivit lite bortskämda med att ha någon gosnos i toppstriden och få hämta pokal...

Presentation


Följ våra oss och prickiga små leoparder i vår vardag och på våra äventyr!

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards