KungsgardenCats, Vardag & Show

Alla inlägg den 4 mars 2014

Av Ullis Lindblom Granlid - 4 mars 2014 16:26

 


Ja vi har ju hunnit med några utställningar hittills i år. Inte såå många ännu, men de vi farit på har ju gått toppenbra,


Året började med Fräset i Januari. Där har jag rapporterat ifrån, Idaho blev BIS och det blev även Lipton.

Sen åkte vi till Danmark i slutet av månaden för att plocka hem utlandscert. Med oss hade vi Idaho, Lipton, Sundowner som alla var i behov av utsländskt cert för att inte stoppas här hemma. Dessutom fick Ztella och fina lilla snösessan Daybreak Of Kalahari aka Aniviva komma med. Annie bor i Danmark hos Caroline och Azrael, en annan bengalfilur från oss. Så de hoppade på "tåget" bara en stund från målet. Ztella tyckte vi behövde lite luftning efter att ha legat i malpåse i nästan två månader senaste svenska showen hon var på. 

Alla kissar skötte sig perfekt, inte minst lilla Annie som trots att hon aldrig varit ute betedde sig som en riktig showprinsessa! Så totalt cool så det nästan var ofattbart. Brydde sig helt enkelt inte om något! Chillade o lekte i buren, gosade på domarbordet och lät vem som helst hålla i henne! Underbart när de är såhär!

Här blev det inget BIS för våra katter, men väl alla BIV tillKungsgarden och ett par fina Nomineringar i hård konkurrens!


Tredje showen var GRK, i februaris början. Duma, Marjoree, Ztella och SunDog for med oss dit.

Dogge blev BIV vuxen och fick sitt första vuxen cert. Småtjejerna hade toppendag! Det här är ju lite speciell utställning, så kallad "ringutställning", vilket betyder att en och samma domare dömer tex alla kattungar (normalt är kattungarna liksom alla andra grupper utspridda och uppdelade på flera domare), så h*n har alltså "kattungeringen" på sin lott. Det står då domaren fritt att plocka sina bästa fem småttingar, vilka h*n vill. Så det kan bli flera bengalungar i samma färg, vilket det aldrig kan annars, då är det en som tar BIVet och blir den som får tävla vidare. Denna söndag så valde domaren att placera inte mindre än tre vackra bengalungar i topp 3! Och alla med anknytning till Kungsgarden. =) Nr 3 blev vår egen Marjoree, nummer två ursnygga killen Bohemian Forest Nurias Inyanga, var mamma är född här hos oss: Kungsgarden SunSpotted! OCH som nummer ett och därmed Best In Show vår vackra Duma! Galet stolta såklart!   


Ja sen var det Nerk då där jag varit duktig o rapporterat där både Idaho, Lipton o lille Cash BIS;ade. Och nu senast i förra helgen var vi i Kristianstad, där SunDog knep ett BIS! Det första som vuxen, och dessutom blev Champion! Första vuxentiteln!   

Summa summarum: Kungsgarden-BIS på alla svenska shower hittills i år, vi håller tummarna för en bra fortsättning också!


Jag kommer lägga ut ett eget bildsvep från Kristianstad, här kommer lite från GRK och Danmark!



Dogge på GRK, BIV & CAC

   



Caroline med lilla coola Annie


Annie hos domaren.

   



Domare Eric charmar Lipton!

 


Idaho leker som vanligt under bedömningen =)



"Jag ska bara putsa min mage färdigt...."

 



... så tar jag ditt hår sen!

   


Två snygga tjejer!

 


Annie ser lika galen ut här som syrran Duma =)

 



Showlivet är fruktansvärt ansträngande!



Man kan undra vad han stirrar på, Idaho ! *fniss*

   

Presentation


Följ våra oss och prickiga små leoparder i vår vardag och på våra äventyr!

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards