KungsgardenCats, Vardag & Show

Alla inlägg den 20 februari 2013

Av Ullis Lindblom Granlid - 20 februari 2013 09:40

 

Lennon, med lillebror Waldemar   


Vi får så himlans många fina bilder på våra utflyttade kissar som fått tvåbenta småsyskon. Man blir helt rörd av att se hur fint och bra det kan fungera med katt och bebis.

Finns inget som gör mig så ledsen som den intolerans vissa familjer visar mot sina tidigare så högt älskade familjemedlemmar när en bebis kommer in i bilden. Plötsligt är katten

"opålitlig"  "tickande allergibomb" "en dödsfälla" eller helt enkelt bara "jättejobbig".


Det finns med all säkerhet fall där det faktiskt av en eller annan anledning inte är möjligt att ha en viss katt ihop med barn. Och då förstår ju till och med jag, en crazy cat lady, att det är katten som måste flyttas på. Men även då har man ett ansvar mot sin fyrbenta vän och inte bara ta lättaste vägen ut, dvs ett sista besök hos veterinären.

Jag kommer aldrig aldrig kunna tycka det var "bäst så".   

Iallafall har vi som uppfödare fått uppleva otaliga bevis på motsatsen. Vi har nästan enbart väldigt positiva upplevelser av att de som köpt katt här senare också fått bebis i huset.   

Katten/katterna ställer ju gärna upp som lekkamrater till både husets egen unge och likaså alla dess kompisar.

Ju äldre barnet växer sig desto lättare blir det såklart.


Med bengal måste man nog bara vara beredd på att man plötsligt fick två bebisar i huset, för det verkar oundvikligt att bengalen måste få vara överallt där man är som bebis. Helst samtidigt! Det är ju såklart inte alltid möjligt, men med lite tålamod och förståelse från husse o mattes sida ska ni se att detta med bebis & bengal bara blir en bonus och extra kärlek i livet för såväl två- som fyrbenta!

Eftersom jag har ny dator så är mina bildarkiv inte riktigt som de borde vara. Om nån av våra utflugna känner för att skicka bilder på sig och husets små tvåbenta får gärna husse o matte hjälpa till med det, så vi kan visa upp dem här!

Idag har vi en underbar skörd från Lennon, vår tidigare avelshane som tar sin storebrorsroll till Waldemar på största allvar! Hans egen son Enzo tycker också det är ok även om han enligt rapporten tycker den pälslösa är lite mer onödig än så länge och håller sig mer på avstånd.




"- Så, om du ätit färdigt nu ska storbror se till att du blir ren o fin igen!"

 

 


   

Här myser vi minsann!

 



 


Såklart måste den egna sonen också få sin myskvot uppfylld!








Presentation


Följ våra oss och prickiga små leoparder i vår vardag och på våra äventyr!

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards